HTML

mi a bajom a nőkkel?

előrebocsájtom: nem vagyok hímsoviniszta. én lennék a legboldogabb, ha találnék egy értelmes, szeretni képes, legalább a menthetetlenül_durva_komlpexusoktól-mentes nőt, aki tudja mit akar, de a helyzet az, hogy az egyik haverom apjának az unokatesójának a feleségének az öccsének a szomszédja ismert egy boltost, aki már hallott olyan emberről, aki ismert olyat, aki már látott ilyet, de nem volt benne biztos. örülnék az értelmes vitának, de a "deaferfiakmeg..." kezdetu (es szellemu) hozzaszolasoknak neki se alljatok, mert az ebben a vitaban nem erv, maximum dac.

Utolsó kommentek

  • ejszarny: @djuiceRobin: uhh, erosen hanyagolom a blogot mostanaban, de tudnek meselni :D (2012.02.11. 12:24) agglegenytippek 2. - takaritas
  • TitiRobin: Ez igaz (nem tudom mit csinálsz, lehetnek kivételek), de mosni akkor is könnyebb azt ami fehér. Gyakorlatból tudom. (2012.02.04. 01:36) agglegenytippek 3. - mosás, vasalás, ilyesmi
  • TitiRobin: Nem tudom milyen nőkkel kerültél kapcsolatba, de én épp ellenkezőleg gondolom. Direkt szexi egy pasi, ha főz, vagy konyhatündért játszik. Viszont találkoztam én is olyannal, aki tojt a házimunkára, ... (2012.02.04. 01:32) agglegenytippek 2. - takaritas
  • ejszarny: @djuiceRobin: sztem a feher konnyebben koszolodik. en ha munkahelyre feherben megyek be, mar delre tiszta retek :( (2012.02.02. 18:16) agglegenytippek 3. - mosás, vasalás, ilyesmi
  • ejszarny: @djuiceRobin: ezzel egyebkent egyetertek. kifejezetten siralmas, ha egy no sosem kezdemenyez. (2012.02.02. 18:15) megszerez, de nem tart?
  • Utolsó 20

Friss topikok

Címkék

Archívum

apák dícsérete

2011.12.04. 01:58 ejszarny

Rengeteget beszélünk, sokszor hangsúlyozzuk az anyák szerepét (legtöbbször jogosan), remélhetőleg legtöbben köszöntöttünk is édeasanyát anyák napja alkalmából, ez mindenki által ismert, elfogadott téma és jelenség. 
Hol vannak az apák? Nálunk miért nincs apák napja?
Ebben az általában "férfitársadalomnak" tartott világban, pont a férfiaknak nincs ünnepük?
Az apáknak, akik az édesanyákat támogatják, hogy biztonságban hordjanak ki minket? Az apáknak, akik ugyanúgy szeretnek, várnak, mégis csak tehetetlen szemlélők a szülés-születés nagy előadásán? Akik aztán anyával együtt hazavisznek minket?
Az otthonba, aminek melegét az anya teremti meg - az apa által hazahordott fa lángjánál.
Anyánk táplál, enni ad nekünk - apánk hozta a húst. Anyu ölében elalszol - apu mindkettőtöket védelmez.
Anya hintázik veled az udvaron, apa gombát szed veled, megmutatja az őzet az erdőn.
Kitől lested el a mozdulatot, ahogy a kalapácsot fogod? Kitől tudod, mit kell mondani, ha az ujjadra vágsz vele?
Kivel láttad az első focimeccset, forma-1-et? Kitől tanultad, hogy nyit ajtót, hogy beszél egy férfi? Hogy kínálod hellyel a vendéget? Kire ismersz(akarsz ismerni) a tükörben, amikor legelőször nézed, férfi vagy-e?
Az apád nyomán leszel ember, férfi. Bár apák napja nincs, a te életedben számtalan ilyen nap volt, van, lesz. 

A mi édesanyánk korán meghalt, mégsem vesztünk el. Van apánk, aki vállalta, hogy innentől neki mosnia, főznie is kell és felnevelt minket. Magára vette egy anya feladatait is és ettől kétszer annyira férfi lett, mint bárki más.
Felnevelt három gyereket, belefáradt, elképzelni sem tudom milyen nehéz lehetett velünk (pláne egy olyannal, mint én...) és a legszörnyűbb, hogy máig nem tudtuk megköszönni. Ilyenről nem beszélünk. Másról is ritkán.
Valamiért nem megy. Túl sok dologban különbözünk és túl sok dologban hasonlítunk - ha egy óránál többet vagyunk egy helyen, akaratlanul is összeveszünk valamin. Talán egyszer majd ez is változik, ahogyan az változott, ahogyan a viszonyunkat látom.

Apák napja nincs. Még nincs, pedig talán sokkal fontosabb lenne, mint az anyáké - nem azért, mert bármelyikük is fontosabb, dehogy - , mert mi, férfiak, nem szoktuk, nem tudjuk megbeszélni az érzéseinket, de ha lenne egy ilyen nap, talán egy gesztussal azért elmondhatnánk: apám, köszönöm. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miabajomanokkel.blog.hu/api/trackback/id/tr593435387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása