HTML

mi a bajom a nőkkel?

előrebocsájtom: nem vagyok hímsoviniszta. én lennék a legboldogabb, ha találnék egy értelmes, szeretni képes, legalább a menthetetlenül_durva_komlpexusoktól-mentes nőt, aki tudja mit akar, de a helyzet az, hogy az egyik haverom apjának az unokatesójának a feleségének az öccsének a szomszédja ismert egy boltost, aki már hallott olyan emberről, aki ismert olyat, aki már látott ilyet, de nem volt benne biztos. örülnék az értelmes vitának, de a "deaferfiakmeg..." kezdetu (es szellemu) hozzaszolasoknak neki se alljatok, mert az ebben a vitaban nem erv, maximum dac.

Utolsó kommentek

  • ejszarny: @djuiceRobin: uhh, erosen hanyagolom a blogot mostanaban, de tudnek meselni :D (2012.02.11. 12:24) agglegenytippek 2. - takaritas
  • TitiRobin: Ez igaz (nem tudom mit csinálsz, lehetnek kivételek), de mosni akkor is könnyebb azt ami fehér. Gyakorlatból tudom. (2012.02.04. 01:36) agglegenytippek 3. - mosás, vasalás, ilyesmi
  • TitiRobin: Nem tudom milyen nőkkel kerültél kapcsolatba, de én épp ellenkezőleg gondolom. Direkt szexi egy pasi, ha főz, vagy konyhatündért játszik. Viszont találkoztam én is olyannal, aki tojt a házimunkára, ... (2012.02.04. 01:32) agglegenytippek 2. - takaritas
  • ejszarny: @djuiceRobin: sztem a feher konnyebben koszolodik. en ha munkahelyre feherben megyek be, mar delre tiszta retek :( (2012.02.02. 18:16) agglegenytippek 3. - mosás, vasalás, ilyesmi
  • ejszarny: @djuiceRobin: ezzel egyebkent egyetertek. kifejezetten siralmas, ha egy no sosem kezdemenyez. (2012.02.02. 18:15) megszerez, de nem tart?
  • Utolsó 20

Friss topikok

Címkék

Archívum

agglegenytippek 3. - mosás, vasalás, ilyesmi

2011.12.03. 14:59 ejszarny

néha muszáj átmenni mosómedvébe, de nem mindegy milyen gyakorisággal.
ruhatárunk optimizálásával csökkenthetjük a szükséges mosások számát. (rendszeres körömvágással pedig a zoknik kilyukadásának gyakoriságát...;) ) 
fehér ruhákra egyszerűen nincs szükség. mindjárt csak színeset kell mosnunk (ha volt is kezdetben fehér cuccunk, az első pár mosás után már úgyis színes lesz...)
vegyünk legalább 2 tucat alsógatyát, ugyanennyi pár zoknit és legalább 10 pólót, így mindjárt csak kéthetente kell mosnunk.
a mosás folyamata:
beszórom a cuccot, elindítom mosógépet. nekiállok valami más dolgomnak (ha nincs dolog, vagy halogatható, sörnek, vagy horgászat+sörnek stb)
2-3 nap múlva, mikor észreveszem, hogy elfelejtettem kiteregetni, újra elindítom a mosógépet, hogy kimossam a tiszta ruhákból a többnapos állás során "beszerzett" büdös, állott szagot, majd ezt ismétlem addig, amíg el nem jutok odáig, h nem felejtem el a lejárt mosógépből még frissiben kiteregetni a ruhákat :) (ez általában egybeesik azzal a nappal, amikor már nincs több tiszta/újrahasznosítható zokni/alsógatya)

teregetés, vasalás
vasalás? :D ugye, azt senki nem gondolta komolyan, hogy akárcsak láttam volna vasalót, mióta az utolsó leányzó kiköltözött a lakásból?  
(bejött az irodába egyszer valami direktmarketinges mlm-es csaj, hogy vasalásmentes ruhákat árul, amiket tényleg nem kell vasalni! kapásból válaszoltam: csak ilyen ruhám van, baszki :] )
a jó teregetéssel amúgyis megspórolhatjuk a vasalást.
eleinte az udvari szárítóra teregettem, de ez elég időigényes folyamat, mert minden eső után meg kell várni, hogy újraszáradjanak a ruhák (egyes vélemények szerint kint sem kellene hagyni a ruhákat esőben, de hát kinek van eszében?) és ha megint elfelejted beszedni, megint meg fog ázni és kezdődik előlről... aztán az erkélyre teregettem, mivel fedett, de itt pedig aza  helyzet, h ha kint hagyod egy hétig, kifakítja őket a nap és hülyén néz ki, ha az egyik oldala fakó, a másik nem.
nálam a bevált módszer a fürdőbe teregetés, jól kirázva a ruhákat és vállfára akasztva nem lesz nagyon gyűrött, pláne, hogy el sem pakolom a szekrénybe a száraz ruhát, mert minek? ott lóg a kötélen, ha kell leveszem és kész. és így nagyjából képben is vagyok, meddig tart a tiszta ruha. teljesen felesleges begyűrni őket a szekrénybe. (igen, hallottam már hajtogatásról, de összevetve a "hagyom logni a kotelen es onnan oltozom" modszerrel nem tunt tul eletkepesnek) 

bonusz kerdes: ha egy szines ruha ereszti a szinet es megfogja a feheret, akkor hogy a faszba lehet, h az az eleresztett szin a feherbol bezzeg nem jon ki? :D 

3 komment

Címkék: tipp mosás agglegeny

A bejegyzés trackback címe:

https://miabajomanokkel.blog.hu/api/trackback/id/tr413434181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TitiRobin 2012.02.02. 13:41:12

Ne gondold, hogy csak pasikiváltság ez. Idő kellett hozzá, hogy tudjak jól mosni, és a teregetés, meg az onnan leszedés sem mindig az erősségem, de:
ha azt akarom, hogy illatos maradjon a ruha, és a lakáson belül teregettem, még főzés előtt le kell szednem, különben konyhaszagú lesz minden.
Szines <-> fehér ruhák: pont az ellenkezőjét vallom, inkább sok fehér legyen, mert azt könnyebb tisztán tartani, és mindenkinek jól áll, mindent fel lehet venni hozzá - csak arra kell ügyelni, ne legyen minden fehér rajtunk, mert még a végén ápolónak néznek.
Vasalni csak végszükség esetén...

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2012.02.02. 18:16:24

@djuiceRobin: sztem a feher konnyebben koszolodik.
en ha munkahelyre feherben megyek be, mar delre tiszta retek :(

TitiRobin 2012.02.04. 01:36:24

Ez igaz (nem tudom mit csinálsz, lehetnek kivételek), de mosni akkor is könnyebb azt ami fehér. Gyakorlatból tudom.
süti beállítások módosítása